Mediation, omdat het vaak beter is

Soms botst het in het leven. U groeit uit elkaar of er ontstaat een zakelijk verschil van mening. De eerste gedachte is om de strijd aan te gaan, een advocaat in te schakelen en als dat niet helpt om een rechtszaak aan te spannen. Maar wat is wijsheid, hoe kom je het beste uit zo’n impasse?

Praten biedt vaak uitkomst, maar dan wel met een onafhankelijke en deskundige partij erbij. Pieter van Leenders is mediator en financieel echtscheidingsadviseur. Hij wijst de weg in vastgelopen relaties, op een manier waarbij alle betrokken partijen heel blijven en de afspraken verantwoord zijn.

Een scheiding is emotioneel zwaar, zowel voor ouders als voor kinderen. Dan helpt het enorm dat de zakelijke aspecten goed geregeld zijn en dat u ‘on speaking terms’ blijft. U kunt denken aan huisvesting, een ouderschapsplan, de financiën en bijvoorbeeld het pensioen. Met een mediator regelt u dat op een prettige en eerlijke manier.

Als beide partijen openstaan voor een gezamenlijke aanpak, is mediation de beste keuze. De afspraken van nu zijn een richtlijn voor de toekomst; we leggen ze vast in een convenant en vragen vervolgens de officiële echtscheiding aan bij de rechtbank. Tijdens de hele periode is Pieter van Leenders een onpartijdige gesprekspartner op emotioneel, praktisch, juridisch, financieel en fiscaal gebied.

Pieter van Leenders van MFP Financieel Advies is opgenomen in het Register Financieel Echtscheidingsadviseurs (RFEA). Dat is een keurmerk voor onafhankelijk en deskundig advies (inclusief gedragscode en klachtenregeling.) Klik hier voor de website van het register.

Bij MFP Financieel Advies laten we de cijfers voor u spreken. We overbruggen de afstand en maken verantwoorde afspraken. Als u zo’n vertrouwenspersoon zoekt, neem dan contact met ons op. U bent van harte welkom!


Zie ook onze artikelen